Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2023.

Poziv na okrugli stol na temu: Dokaz sigurnosti i stabilnosti na djelovanje potresa, za škole i vrtiće sa zelenom i žutom oznakom uporabljivosti

Poziv na okrugli stol na temu: Dokaz sigurnosti i stabilnosti na djelovanje potresa, za škole i vrtiće sa zelenom i žutom oznakom uporabljivosti

15. ožujka 2023.

Pozivamo Vas na okrugli stol na temu: Dokaz sigurnosti i stabilnosti na djelovanje potresa, za škole i vrtiće sa zelenom i žutom oznakom uporabljivosti, koji će se održati 21. ožujka 2023. u 14,00 sati u prostorijama Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Ulica grada Vukovara 271/1, Zagreb.

Program okruglog stola:

  1. Uvodna riječ predsjednice Hrvatske komore inženjera građevinarstva Nine Dražin Lovrec
  2. Stabilnost za djelovanje potresa na osnovu zelenih i žutih oznaka, Miljenko Srkoč
  3. Primjeri urgentne obnove škola u Zagrebu nakon potresa, Mario Benutić
  4. Projektni zadatak za izradu Elaborata ocjene postojećeg stanja građevinskih konstrukcija odgojno-obrazovnih ustanova grada Zagreba, Milan Crnogorac
  5. Rasprava (pitanja i odgovori)

Na okruglom stolu će istaknuti članovi Komore, inženjeri Mario Benutić, Milan Crnogorac i Miljenko Srkoč, predstaviti "Projektni zadatak za izradu elaborata ocjene postojećeg stanja odgojno-obrazovnih ustanova grada Zagreba".

Okrugli stol bavit će se problematikom dokaza otpornosti na djelovanje potresa za postojeće škole i vrtiće, a koje su u pregledima volontera nakon potresa dobile zelenu ili žutu oznaku uporabljivosti.

Posebno će se na okruglom stolu razmotriti problematika nepotpune obnove škola i vrtića sa žutom oznakom gdje je izvršena samo prva faza obnove (vraćanje u prvobitno stanje).

Radi ograničenog kapaciteta prostora molimo da se prijavite za sudjelovanje na Okruglom stolu do ponedjeljka 20.03.2023. na poveznici.

Ostale vijesti 2023.