Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Pravila privatnosti

I. O pravilima privatnosti

Ova pravila privatnosti (dalje u tekstu: "pravila") objašnjavaju kako Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Ulica grada Vukovara 271, 10 000 Zagreb (dalje u tekstu: " HKIG") prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na web stranici http://www.hkig.hr/ i koji su HKIG-u dostupni korištenjem spomenute web stranice.

HKIG je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ovo pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke te kako će se ona koristiti. U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, HKIG je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje potrebe za koje i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

HKIG kao pružatelj usluga web stranice http://www.hkig.hr/ zauzima se za zaštitu privatnosti i osobnih podataka

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: Hrvatska komora inženjera građevinarstva

Adresa: Ulica grada Vukovara 271, 10 000 Zagreb

E-pošte: info@hkig.hr ili zop@hkig.hr

II. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

HKIG osobne podatke prikuplja radi ispunjenja zakonskih obveza koje proizlaze iz Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju (Narodne novine, br. 78/2015., 114/118. i 110/2019.), ugovornih obveze prema suradnicima HKIG, identifikacije ispitanika odnosno korisnika, analize i promoviranja aktivnosti, obrade upita vezanih uz izvršavanje zakonski propisanih ovlasti, odnosa s javnošću i organizaciju događaja. Također, osobni podaci mogu se koristiti za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka te uspostavljanje kontakta s korisnicima.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti HKIG i/ili naši pouzdani partneri, sve u skladu sa važećim propisima Republike Hrvatske.

III. Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Kada se korisnik uključi u određene aktivnosti na web stranici www.hkig.hr HKIG može od korisnika zatražiti davanje određenih osobnih podataka. U potonjem slučaju, prije davanja dodatnih osobnih podataka korisnik je obvezan proučiti ova Pravila privatnosti i pristati na njihovu primjenu u odnosu na dodatne osobne podatke.

Ovisno o vrstama aktivnosti u koje se uključujete na web stranici, neki su od traženih podataka određeni kao obvezni, a neki kao dobrovoljni.

Na web stranici www.hkig.hr, HKIG prikuplja osobne podatke ispitanika kao što su primjerice: ime i prezime, kontakt, naziv tvrtke/organizacije koju predstavljate.

Svi podaci nastali korištenjem aplikacije kupljene u Store-u su pod vašom kontrolom.

Ne prikupljamo podatke o vašem identitetu kada preuzimate dokumentaciju dostupnu za download s naše web stranice.

Prijenosi osobnih podataka provode se samo u svrhu ispunjenja zakonskih obveza.

IV. Kakva prava na privatnost imate?

HKIG redovno informira i educira ispitanike na obvezu promjene osobnih podataka koje HKIG vodi na osnovi zakona i drugih važećih propisa kako bi osigurala točnost, potpunost i ažuriranost podataka. Ukoliko ispitanik smatra da su njegovi osobni podaci nepotpuni, netočni ili nisu ažurirani, može kontaktirati HKIG slanjem e-poruke na info@hkig.hr ili zop@hkig.hr.

Vaša prava su sljedeća: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor i pravo na prenosivost podataka. Ukoliko smatrate da se Vaša prava ne poštuju imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite HKIG kontakt podatke.

V. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

HKIG će osigurati da se osobni podaci korisnika drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe HKIG-a.

Prikupljeni podaci za svrhe navedene u ovim Pravilima bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje navedenih svrha.HKIG će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje HKIG na čuvanje podataka.

Ako ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvan sudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. HKIG će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

VI. Da li HKIG razmjenjuje podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim za svrhe opisane u ovim Pravilima.

Kao što znate, HKIG izvršava zakonom propisane ovlasti te podatke dijeli na osnovi toga samo sa Ministarstvom graditeljstva kojem dostavlja podatke u sustav e dozvole.

Uz navedeno, vaše osobne podatke možemo dati našim izvršiteljima obrade koji su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

VII. Kolačići

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini, HKIG koristi tehnologiju poznatu kao "kolačići". Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice. Više o kolačićima pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

VIII. Druge web stranice

Ova Pravila privatnosti odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje HKIG prikuplja od korisnika (ispitanika). Druge web stranice imaju vlastite izjave o povjerljivosti odnosno Pravila privatnosti.

HKIG nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

IX. NEWSLETTER

HKIG bi vam želio poslati informacije o našim aktivnostima i novostima za koje bi mogli biti zainteresirani. Imajte na umu da u svakom trenutku možete odustati od primanja istih koristeći svoja prava iz poglavlja IV. ovih pravila.

X. Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu danom objave na web stranici.

HKIG zadržava pravo izmjene i dopune Pravila privatnosti te će isti biti objavljeni na web stranici.

Preuzimanje dokumenata:

Pravila o privatnosti[ PDF: 133 KB ]