Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

KOLOS

Nagrade za 2013.

13. lipnja u Opatiji u sklopu Dana ovlaštenih inženjera građevinarstva uručeni su KOLOSI - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unapređivanju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i u svijetu; za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnosti.

Između mnogih, koji su kroz protekle godine razvoja i rasta građevinske struke pridonijeli tome svojim znanjem, trudom i vještinama, Upravni odbor Komore je donio odluku da se ove godine dodijele tri Kolosa u kategoriji nagrada za životno djelo. To veliko priznanje za 2013. dobili su:

  • Prof.emer. dr.sc. Zorko Kos, dipl.ing.građ.
  • Prof.emer. dr.sc. Milutin Anđelić, dipl.ing.građ.
  • Prof.dr.sc. Vinko Jović, dipl.ing.građ.

Ministrica prostornog uređenja i graditeljstva gđa. Anka Mrak Taritaš, uručila je nagradu za životno djelo i na kraju svečanosti čestitala svim dobitnicima nagrada.

Nagrade za izuzetna dostignuća u struci po strukovnim smjerovima dobili su:

HIDROTEHNIKA
Željko Pavlin, Berislav Rupčić, Marijan Marasović, Tonči Gluščević - za Koncepcijsko rješenje Višenamjenskog hidrotehničkog sustava uređenja, zaštite i korištenja rijeke Save i zaobalja od granice s Republikom Slovenijom do Siska.

GEOTEHNIKA
prof. dr.sc. Leo Matešić - za projekt temeljenja pet čeličnih rezervoara s tankvanama za skladištenje sirove nafte na terminalu JANAF-a u Sisku.

KONSTRUKCIJE
Jozo Jurić, dipl.ing.građ. - za projekt konstrukcije poslovno kulturnog centra Eurodom u Osijeku.
Miljenko Kovač, dipl.ing.građ. i Predrag Presečki, dipl.ing.građ. - za projekt konstrukcije Javne podzemne garaže na Kapucinskom trgu u Varaždinu.
Đuro Nižetić, David Kuzmanić i mr.sc. Ante Meštrović - za projekt rekonstrukcije i proširenja zračne luke Dubrovnik.
Mario Todorić, za projekt konstrukcije hotela WELL Terme Tuhelj.

PROMETNICE
mr.sc. Mirjana Mašala Buhin, Darko Svirać, Ljerka Bušelić, Stjepan Kordek, Gordana Trogrlić Uzelac - za projekt autoceste Morine-Merdare na Kosovu.

U ime Hrvatske komore inženjera građevinarstva, čestitamo dobitnicima nagrada i zahvaljujemo na njihovom doprinosu razvoju građevinarske struke ali i ukupnog razvoja Hrvatske.