Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2021.

Novi elektronički alat - Priručnik Zakon o gradnji-plus

12. srpnja 2021.

Objavljen je novi elektronički alat - Priručnik Zakon o gradnjiplus - namijenjen stručnjacima u graditeljstvu za praćenje, pretraživanje, izučavanje i razumijevanje građevno - tehničke regulative

Priručnik sadrži zbirku pročišćenih tekstova Zakona o gradnji i relevantnih pripadnih propisa, upotpunjenu s uputama i komentarima kojima se razjašnjava propisana materija. Zamišljen je kao pomoć sudionicima u gradnji i drugim osobama koje su uključene u građevinske projekte u praćenju, pretraživanju i snalaženju u primjeni vrlo opsežne, zahtjevne i promjenjive građevno-tehničke regulative.

Koncept kreiranja i pretraživanja sadržaja je: uz odredbe za koje je to potrebno nalazi se uputa s poveznicom na međuovisnu odredbu (u istom ili drugom propisu) ili komentar kojim se pojašnjava odredba. Na taj način Priručnik korisnika usmjerava na tekst koji mu treba, umjesto da mora, kao kod drugih zbirki propisa, pretraživati veliki broj pravnih akata tražeći ono što ga zanima.

Priručnik je izrađen u formi računalnog programa, što osigurava njegovo lako korištenje te jednostavno pretraživanje. Predviđeno je kontinuirano ažuriranje i nadopunjavanje zbirke propisima koje trenutno ne sadrži kao i drugo proširivanje sadržaja.

Detalje o Priručniku i njegovom 30 dnevnom besplatnom korištenju članovi mogu naći na www.regulab.eu. U slučaju potrebe za daljnjim korištenjem Priručnika, do 31.8.2021. godišnja pretplata će iznositi promotivnih 200 kn

Download centar

Preuzimanje dokumenata:

Recenzija Elektronički alat Zakon o gradnji[ PDF: 62 KB ]

Kratki vodič[ PPTX: 1,18 MB ]

Ostale vijesti 2021.