Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Aktualne vijesti i događanja

International DGNB Consultant trening - 10% popusta za članove Komore

International DGNB Consultant trening - 10% popusta za članove Komore

30. siječnja 2024.

S obzirom da je u tijeku razvijanje i implementacija DGNB sustava koji će biti prilagođen hrvatskom tržištu, predstavljamo Vam jedinstvenu mogućnost edukacije na tom području.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju je službeni DGNB System i Academy Partner te je jedini ovlašten na hrvatskom tržištu educirati nove DGNB stručnjake i certificirati prema DGNB-u.

Pozivamo Vas da se prijavite na International DGNB Consultant trening, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, koja se održava na engleskom jeziku - od 12. do 16. veljače 2024. godine od 10:00 - 14:00 sati, putem ZOOM platforme.

  • PRIJAVNICA
  • PROGRAM - program se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja s dvanaest (12) sati
  • CJENIK - za članove HKIG i HKA osigurano je 10% popusta. Članovi Komora nisu automatski članovi Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te se popusti međusobno ne zbrajaju. Ako član Komore nije član Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, prijavljuje se po cijeni za ne-članove te će im biti omogućen spomenuti popust.

Edukacija je namijenjena projektantima, inženjerima raznih tehničkih struka, investitorima, proizvođačima građevnog materijala, developerima, vlasnicima nekretnina, bankarima, predstavnicima javnog i akademskog sektora te mnogim drugima.

Za ovom edukacijom, kao i za samim certifikatima postoji izniman interes na tržištu od strane investitora. Ključni razlozi za takav interes su:

  • ozelenjivanje portfelja nekretnina i usvajanje ESG načela
  • osiguravanje veće vrijednosti nekretnina,
  • bolji uvjeti za korisnike,
  • Sustav je priznat od financijskih institucija pa su povoljniji uvjeti financiranja,
  • isplativije održavanje te
  • ugodnost, zdravlje i sigurnost pri korištenju nekretnina.

Više informacija dostupno je na stranici.

Više o DGNB sustavu

DGNB sustav certificiranja je njemački alat za planiranje i optimizaciju projekata s holističkim pristupom koji ne razmatra samo ekološki aspekt zgrade, četvrti ili interijera već jednako uzima u obzir društveni i ekonomski aspekt. Najnapredniji je sustav na globalnoj razini zbog sveobuhvatnog pristupa te jedini certifikat koji jednaku važnost daje ekonomskom i ekološkom aspektu održivih zgrada. Jedini je u skladu s EU regulativama i normama te ne zahtijeva usklađivanje dokumentacije za europsko tržište. Sustav je usklađen s europskom Uredbom o taksonomiji koja predstavlja klasifikacijski okvir, odnosno kriterije za ocjenu održivosti budućih ekonomskih aktivnosti. To je posebno važno za investitore jer gradnja na takav način predstavlja manji rizik financiranja i nižu kamatu što automatski oslobađa kapital za daljnje investiranje. DGNB sustav također se razlikuje od svih certifikata temeljem procjene životnog ciklusa zgrada koja uzima u obzir fazu planiranja, izgradnje, korištenja te rušenja zgrade (Life cycle assessment - LCA) te temeljem procjene troškova životnog ciklusa (Life cycle cost - LCC).

Ostale vijesti 2024.