Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2023.

Smjernice za izradu glavnog projekta za građenje zgrade - kojemu ne prethodi lokacijska dozvola

Smjernice za izradu glavnog projekta za građenje zgrade - kojemu ne prethodi lokacijska dozvola

09. siječnja 2023.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva je proteklom razdoblju posebno usmjerila aktivnosti na izradu smjernica i priručnika kako bi svojim članovima olakšala rad.

Slijedeći tako inicijativu članova koji su ukazali na potrebu izrade smjernica kojima bi se uredili pravila izrade i sadržaj glavnog projekta za zgrade, Komora je okupila tim za izradu Smjernica koji je odmah krenuo s radom.

Svjesni smo toga da samo ispravan, točan i potpun projekt može osigurati kvalitetnu i sigurnu izvedbu i uporabu svake građevine.

Cilj ovih smjernica je na jednome mjestu, na primjeru glavnog projekta za građenje stambene zgrade (novogradnje), detaljno analizirati i prikazati pravilnu primjenu Pravilnika o obveznom sadržaju i opremanju projekta građevina, osobito na pojedinim, za projekt ključnim, dijelovima pojedinih mapa projekta.

Smjernice su zamišljene kao pomoć inženjerima u korištenju brojnih propisa koji moraju biti primijenjeni prilikom izrade projekta (obvezni sadržaj, opremanje i označavanje projekta i sl.). kako bi se ujednačio rad projektanata i podigla kvaliteta izrade tehničkog i općeg dijela projekta, čime se doprinosi kvaliteti izvođenja i u konačnici sigurnosti zgrada.

Komora će, kao udruženje stručnih i odgovornih profesionalaca i dalje, proaktivno štititi interese svojih članova i položaj struke u društvu te će nastaviti s praksom izrade smjernica i priručnika.

Smjernice pogledajte na stranici Stručna izdanja komore

Ostale vijesti 2023.