Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2023.

Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva u mandatu 2022.-2026.

Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva u mandatu 2022.-2026.

23. siječnja 2023.

Dipl. ing. građ. Nina Dražin Lovrec izabrana je ponovno za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva na konstituirajućoj Skupštini HKIG-a održanoj u Opatiji u subotu, 21. siječnja 2023. godine .

"Fokus mog drugog mandata bit će osnaživanje položaja građevinske struke u RH kao i još snažnije zastupanje interesa više od 7000 članova Komore. Program za iduće četverogodišnje razdoblje, a koji sam predstavila na izbornoj Skupštini HKIG, uključuje i niz aktivnosti kojima ćemo utjecati na kvalitetu pružanja usluga i radova u graditeljstvu te aktivnosti u samoj Komori poput primjerice opsega usluga koje HKIG pruža, a kojima ćemo povećati zadovoljstvo naših članova. Pred nama su izmjene Zakona o obnovi za koje vjerujemo da će značajno ubrzati obnovu. Puno posla je pred nama svima i trebamo ga čim kvalitetnije odraditi", rekla je Dražin Lovrec.

Podsjetimo, Dražin Lovrec izabrana je 2018. godine za predsjednicu HKIG u prvom mandatu od 2018.-2022. godine te je ujedno bila i prva žena na čelu Komore inženjera građevinarstva. U navedenom razdoblju Komora je postala lider u zastupanju interesa inženjera građevinarstva, te osnažila poziciju građevinske struke i inženjerske djelatnosti u društvu. U proteklom četverogodišnjem mandatu Dražin Lovrec dovršena je tranzicija u e-Komoru i digitalizacija cijelog poslovanja.

Ne smije se zaboraviti niti ogroman doprinos Komore i njezinih članova nakon potresa za što je Dražin Lovrec dobila i posebno priznanje Hrvatskog saveza građevinskih inženjera za osobit društveni doprinos. Predsjednica HKIG dobitnica je i dva KOLOS-a, najvažnije nagrade u sektoru građevinarstva i to 2011. godine za projekt Arena Centar u Zagrebu te 2014. za projekt Novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Dipl. ing. građ. Nina Dražin Lovrec 2021. izabrana je za potpredsjednicu ECEC-a, Europskog vijeća inženjerskih komora koje ima 16 redovnih i četiri pridružene zemlje članice.

Download centar

Preuzimanje dokumenata:

Program rada[ PDF: 218 KB ]

Ostale vijesti 2023.