Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2022.

Zaključak Skupštine HKIG - obavijest o raspisanom natječaju za izradu idejnog arhitektonskog rješenja Pješačkog mosta na Foši u Trogiru

Zaključak Skupštine HKIG - obavijest o raspisanom natječaju za izradu idejnog arhitektonskog rješenja Pješačkog mosta na Foši u Trogiru

04. travnja 2022.

Dana 02. travnja 2022. godine održana je sjednica Skupština Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Na sjednici je razmatrana točka dnevnog reda: Informacija o raspisanom natječaju za izradu idejnog arhitektonskog rješenja Pješačkog mosta na Foši u Trogiru.

Skupština je vezano za navedenu točku dnevnog reda donijela sljedeći zaključak:

Obavještavaju se članovi Hrvatske komore inženjera građevinarstva da su Grad Trogir i Društvo arhitekata Split raspisali arhitektonski natječaj za idejno rješenje pješačkog mosta u Trogiru.

Ne samo da su u natječaju inženjersko građevinsku konstrukciju MOSTA proglasili arhitektonskom konstrukcijom, već su u uvjetima natječaja propisali da se kao autori ove inženjerske konstrukcije MOSTA mogu prijaviti samo arhitekti i studenti arhitekture.

Osim toga autor koji bude izabran će odabrati ovlaštenog projektanta za izradu glavnog i izvedbenog projekta.

Komora se obratila raspisivačima natječaja i upozorila ih na nezakonitosti u dokumentaciji i zatražila da se nezakonitosti uklone, a na što su se raspisivači natječaja oglušili.

Zbog svega prethodno navedenoga Komora će poduzeti sve pravne korake protiv raspisivača natječaja u zaštiti digniteta građevinske struke.

Ostale vijesti 2022.