Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2022.

Važna obavijest - eGrađevinski dnevnik

Važna obavijest - eGrađevinski dnevnik

10. ožujka 2022.

Pravilnik o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera (Narodne novine, br. 131/2021) stupio je na snagu 1. siječnja 2022. godine.

Dana 23. lipnja 2022. godine stupio je na snagu Pravilnik o izmjeni Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja i uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera (Narodne novine, br. 68/2022.)

Međutim, u skladu sa prijelaznim odredbama novi Pravilnik može se primijeniti na građenje koje je započeto do 31. prosinca 2022., a obvezna primjena istog, a time i vođenje e-Građevinskog dnevnika je od 1. siječnja 2023. godine.

U skladu sa odredbama toga Pravilnika građevinski dnevnik se vodi kao elektronički zapis u programu eGrađevinski dnevnik.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva je u suradnji sa Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine započela sa organizacijom seminara (u Zagrebu i u svim ostalim Područnim odborima) sa ciljem da se svi sudionici u gradnji pripreme za korištenje sustava e-Građevinski dnevnik.

Svi obrasci u okviru te računalne aplikacije su definirani a potpisuje se putem kvalificiranog elektroničkog potpisa (poslovna kartica s poslovnim i identifikacijskim certifikatom).

Hrvatska komora inženjera građevinarstva će omogućiti svim svojim članovima ishođenje komorskih kartica za elektroničko potpisivanje dokumenata u sustavu e-Građevinski dnevnik. Trošak korporativnih kartica za sve članove snosi Komora.

Pozivamo sve članove Komore koji još nemaju karticu, nadzorne inženjere, inženjere gradilišta i voditelje radova da podnesu zahtjev kako bi im se omogućio pristup navedenom sustavu.

Radi visoke razine sigurnosti elektroničkih kartica za digitalno potpisivanje dokumenata potrebno je provesti odgovarajuću proceduru za izdavanje istih.

Da bi Vam se mogla izraditi korporativna kartica za digitalno potpisivanje dokumenata potrebno je ispuniti obrazac Zahtjeva.

Ispunjavaju se samo osobni podaci i potpisuje na poziciji certificirana osoba. Rubrika o vrsti potrebnog certifikata je već je ispunjena.

Ispunjeni Zahtjev zajedno s kopijom osobne iskaznice možete:

  1. osobno uručiti u uredu AKD - adresa: Kranjčevićeva 5/II.kat, 10000 Zagreb, svakog radnog dana od 8,00 do 16,00 sati.
  2. dostaviti putem pošte na adresa ureda AKD, Kranjčevićeva 5/II.kat, 10000 Zagreb, u tom slučaju potrebno je potpis na zahtjevu ovjeriti kod javnog bilježnika.
  3. poslati na mail adresu ra.ured@akd.hr isključivo ako zahtjev potpišete kvalificiranim elektroničkim potpisom - osobnom iskaznicom. (potpisnim).

Komorske kartice izrađuju se za sve članove Komore koji imaju aktivni status u Komori.

NAPOMENA: Članovi Komore koji već imaju komorsku karticu za pristup sustavu eDozvola, ne trebaju nove kartice, s postojećom karticom mogu pristupiti i u sustav eGrađevinski dnevnik.

Ostale vijesti 2022.