Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Aktualne vijesti

Informacijski sustav prostornoga uređenja (ISPU) i njegovi moduli

Informacijski sustav prostornoga uređenja (ISPU) i njegovi moduli

06. svibanj 2022.

U zagrebačkom hotelu International održan je prvi po redu stručni seminar u sklopu projekta Informacijski sustav prostornoga uređenja (ISPU) i njegovi moduli. Predsjednica Komore Nina Dražin Lovrec obratila se sudionicima ističući da će Informacijski sustav prostornog uređenja ISPU i njegovi moduli uvelike pomoći svim sudionicima u gradnji i olakšati im rad. Posebice eGrađevinski dnevnik koji je zapravo platforma za upravljanje procesom gradnje od prijave gradilišta do tehničkog pregleda. Sva potrebna dokumentacija bit će objedinjena na jednom mjestu. Važno je za istaknuti da će u ovome sustavu biti dostupni svi dokumenti koje država već posjeduje iz baze će se povlačiti građevinska dozvola sa svim pripadajućim projektima.

Svrha ovoga sustava je povećati učinkovitost javne uprave skraćenjem procesa pružanja e-usluga, povećati sigurnost i kvalitetu gradnje što će u konačnici uvesti red u graditeljski sektor i posljedično imati utjecaj na javni interes.

Svi obrasci u okviru te platforme su definirani, a potpisuje se putem kvalificiranog elektroničkog potpisa (poslovna kartica s poslovnim i identifikacijskim certifikatom). Komora će za sve članove osigurati izradu kartica.

Više informacija na stranici Ministarstva

Ostale vijesti 2022.