Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2022.

Inauguracija novog rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Stjepana Lakušića

Inauguracija novog rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Stjepana Lakušića

19. listopada 2022.

Poštovane članice i članovi,

18. listopada održana je inauguracija novog rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Stjepana Lakušića, donedavnog dekana zagrebačkog Građevinskog fakulteta.

Rektor iz inženjerske struke

Prof.dr.sc. Lakušić na mjesto rektora dolazi s funkcije dekana Građevinskog fakulteta, stoga s velikom radošću Komora inženjera građevinarstva, a sigurni smo i ostale inženjerske komore, pozdravlja činjenicu da na ovu iznimno važnu i odgovornu funkciju izabran upravo kolega iz naše, inženjerske struke.

Struke koja se u protekle dvije godine, obilježene razornim potresima, u kojima je na kraju krajeva stradalo i Sveučilište u Zagrebu kao i zgrade brojnih fakulteta, na čelu s inženjerima građevinarstva pokazala iznimno važna.

Sveučilište u Zagrebu najstarije je i najveće hrvatsko sveučilište, koje u kontinuitetu objedinjuje, provodi i ističe iznimnu važnost obrazovanja, znanosti i kulture za hrvatski narod i hrvatske građane. Oduvijek je znanje bilo glavni pokretač promjena u društvu i stjecanje kvalitetnog obrazovanja je jedini način da držimo korak s napretkom. Građevinska struka iznimno je ponosna da jedan njezin član, prof.dr.sc. Stjepan Lakušić, danas obnaša važnu i uglednu dužnost rektora i ovom prilikom uvaženom rektoru upućujemo čestitke u ime Komore i njezinih članova.

Sigurni smo da će novi rektor, prof.dr.sc. Lakušić, svojim znanjem, ojačati vodeću ulogu Sveučilišta u Zagrebu u hrvatskom znanstvenom prostoru te iznimnom posvećenošću predano raditi za dobrobit Sveučilišta i akademske zajednice kao i društva u cjelini.

Inauguraciji 84. rektora je uz visoke uzvanike, prorektore i prorektorice, članove Senata Sveučilišta, dekane fakulteta, te sve prisutne članove akademske zajednice, državne dužnosnike, prisustvovala i predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nina Dražin Lovrec.

Galerija fotografija:

Ostale vijesti 2022.