Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2021.

8. Sabor hrvatskih graditelja

8. Sabor hrvatskih graditelja

09. srpnja 2021.

8. Sabor hrvatskih graditelja kojeg organizira Hrvatski savez građevinskih inženjera u suorganizaciji s Hrvatskom komorom inženjera građevine, održat će se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske od 3. do 5. listopada 2021. u hotelu Olympia u Vodicama. Sve obavijesti o 8. Saboru, prijavi i smještaju dostupne su na web stranici: www.hsgi.org/sabor.

Pod glavnim geslom skupa Graditeljstvo i klimatske promjene posebno želimo istaknuti činjenicu da su svi gospodarski sektori, uključujući i sektor graditeljstva, osjetljivi na klimatske promjene. Život u vrijeme klimatskih promjena zahtijeva prilagodbu svih segmenata gospodarstva, stoga će se na skupu raspravljati o graditeljstvu kao poticatelju razvoja i načinu na koji ono utječe na borbu protiv posljedica klimatskih promjena te kritički razmotriti ostvarivanje dosadašnjih i budućih zadaća koje su od iznimne važnosti za naš sektor.

U okviru skupa, pored predstavljanja zanimljivih radova iz svih područja građevinarstva, predviđeno je i održavanje dvije plenarne sekcije (PS) te tri okrugla stola (OS), koji su već sada pobudili veliki interes:

  1. Nacionalni program oporavka i otpornosti - prilika za hrvatske graditelje (PS)
  2. Specifičnosti obnove graditeljske baštine nakon potresa (PS)
  3. Kvaliteta projektno-tehničke dokumentacije (OS)
  4. Recikliranje i gospodarenje građevnim otpadom (OS)
  5. Iskustva u primjeni FIDIC-ovih ugovora (OS)

Prošlu 2020. godinu i prvu polovicu 2021. godine obilježila je bolest COVID-19 zbog čega je bilo onemogućeno održavanje stručnih i znanstvenih skupova. Zato i ne čudi veliki interes za skupovima na kojima se predstavljaju rezultati istraživanja, zanimljivi projekti i zanimljiva tehnička rješenja te na kojima se kroz konstruktivne rasprave ukazuje na uočene probleme u sektoru graditeljstva i daju smjernice za njihovo rješavanje.

Koristimo priliku da Vas pozovemo na aktivno sudjelovanje u 8. Saboru hrvatskih graditelja kroz predstavljanje svojih istraživanja i zanimljivih projekata te tehničkih i inovativnih rješenja koji mogu pobuditi interes u struci. Rok za dostavu sažetaka radova produljen je do 20. srpnja 2021., a cjelovitih radova do 1. rujna 2021. Svi prihvaćeni radovi bit će objavljeni u zborniku radova 8. Sabora hrvatskih graditelja.

Autorima vrijednih radova koji će se prezentirati na 8. Saboru hrvatskih graditelja omogućiti će se da svoje radove dodatno prošire i publiciraju u specijalnom broju časopisa Građevinar (br. 2/2022). Koristimo priliku da Vas informiramo da su upravo objavljeni novi faktori odjeka za znanstvene časopise i časopis GRAĐEVINAR bilježi veliki skok, s 0.599 (IF 2019) na 0.908 (IF 2020).

Sudionici 8. Sabora hrvatskih graditelja ostvarit će kroz program stručnog usavršavanja u graditeljstvu ukupno 30 školskih sati edukacije od čega 10 školskih sati u području tehničke regulative.

Vjerujemo da je sve navedeno dobra razlog da se prijavite i sudjelujete na 8. Saboru hrvatskih graditelja!
Sve obavijesti o 8. Saboru, prijavi i smještaju dostupne su na web stranici: www.hsgi.org/sabor.

Ostale vijesti 2021.