Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Vijesti i najave

Arhiva vijesti 2021.

15. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva - prva obavijest

12. svibnja 2021.

Poštovani kolegice i kolege!

Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira 15. Dane Hrvatske komore inženjera građevinarstva od 17. do 19. lipnja 2021. godine u Opatiji.

Organizacija ovoga skupa bit će u svemu u skladu s preporukama epidemiološke službe i u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti sudionika.

Sada već tradicionalni Dani prepoznati su kao prigoda za okupljanje stručnjaka različitih profila s područja građevinarstva. Svi sudionici skupa imaju mogućnost sudjelovati u raspravama i razmjeni mišljenja o temama od zajedničkog interesa, mogu naučiti nešto novo i družiti se izvan poslovnog okruženja. Prije svega, cilj nam je osigurati kvalitetno, stručno i odgovorno obavljanje poslova u graditeljstvu stalnom izobrazbom te usavršavanjem znanja i stručne kompetitivnosti kako bismo na taj način pridonijeli razvoju struke, povećali njezin dignitet, odgovornost i učinkovitost.

Nadamo se da će da i ovi 15. Dani predstaviti najnovija znanstvena i stručna saznanja, iskustva i primjere dobre prakse, uvjereni smo kako će se i ove godine okupiti veliki broj sudionika.

Predstavnici resornog Ministarstva upoznat će sudionike s novinama u regulativi iz područja graditeljstva.

Planiramo i okrugli stol na temu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koji sadrži reforme i investicije u dijelu koji se odnosi na graditeljstvo.

S namjerom da se predstave najbolja dostignuća s područja građevinarstva, deseti put organizirat ćemo svečanu dodjelu KOLOSA - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Nagrada se dodjeljuje za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u RH, za izuzetna dostignuća kao i za poticanje investicija i doprinos razvoju i unaprjeđenju graditeljske djelatnosti. Ove godine će KOLOSI biti uručeni i laureatima iz 2020. godine.

Svi sudionici skupa će u okviru stručnog usavršavanja ostvariti 30 sati od čega 10 sati tehničke regulative i 20 sati stručno područje.

Prijavu i sve obavijesti vezane za skup možete naći na internetskoj stranici Komore https://dani.hkig.hr.

Seminari će biti organizirani u hotelu Ambasador i centru Drago Gervais.

Pozivam Vas da na vrijeme rezervirate smještaj i prijavite se za sudjelovanje na 15. Danima HKIG-a u Opatiji.

U slučaju ograničenja broja sudionika u skladu s preporukama epidemiološke službe pravo sudjelovanja ostvarit će se prema redoslijedu uplate kotizacija.

Radujem se susretu u Opatiji i srdačno Vas pozdravljam,

Predsjednica Komore
Nina Dražin Lovrec, dipl. ing. građ.

Ostale vijesti 2021.