Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

Stručna izdanja Komore

Smjernice za BIM pristup u infrastrukturnim projektima

Smjernice za BIM pristup u infrastrukturnim projektima

Hrvatska komora inženjera građevinarstva, potaknuta tehnološkim trendom kretanja projekata na tržištu i planiranim brojim infrastrukturnim investicijama na državnoj razini, izradila je nove specijalizirane smjernice - Smjernice za BIM pristup u infrastrukturnim projektima.

Smjernice pred vama razmatraju cjelovitu primjenu BIM pristupa u infrastrukturnim projektima i možete ih koristiti kao alat koji omogućuje integraciju rezultata vaših inženjerskih zadaća kako bi smanjili mogućnost neusklađenih tehničkih rješenja i skratili vrijeme potrebno za eventualne promjene u projektu.

Izradom ovih smjernica još jednom se šalje jasna i jednoznačna poruka kako hrvatske tvrtke u svojemu radu trebaju primjenjivati BIM pristup radi povećanja konkurentnosti na domaćemu i stranome tržištu. Na taj način može se podići razina kvalitete projektiranja i građenja te se u konačnici mogu smanjiti troškovi izgradnje i održavanja građevina.

Timu koji je izradio Smjernice zahvaljujem na uloženome trudu, a Komora kao udruženje stručnih i odgovornih profesionalaca i dalje će proaktivno usmjeravati aktivnosti prema zaštiti interesa svojih članova i odgovarajućemu pozicioniranju struke u društvu.

Download centar

Preuzimanje dokumenata:

Smjernice[ PDF: 51,57 MB ]

Galerija fotografija: