Prijavite se na korisničke stranice:
Zaboravili ste lozinku?
Dobrodošao, {ime}
ČLANOVI: Pretraži
Prijava
Registracija
LOKACIJA i KONTAKTI
/ HR

Pristupačnost

Disleksija
Kontrast
Poveznice
Razmak teksta
Pokazivač

Spremi postavke

Poništi izmjene

HKIG seminari

Arhiva seminara 2023.

Webinar: Wienerberger Summer School

13. srpnja 2023.

Nakon uspješno održanih predavanja prošle godine, na kojima je sudjelovalo preko 3.000 sudionika, Wienerberger grupa - koju čine Semmelrock i Wienerberger - nastavlja s novim Summer School webinarom.

Webinar je namijenjenim projektantima arhitekture i građevine te se prema programu stalnog stručnog usavršavanja HKA i HKIG skup vrednuje s dva (2) akademska sata (područje D / Konstrukcije i tehnologije = 2 sata).

Na webinaru će sudjelovati četiri zanimljiva predavača te će se održati 13.07. od 15:30 - 17:30 h. Sudjelovanje je besplatno.

Ravni krovovi u skladu s prirodom: Uporaba hidroizolacijske memebrane od PVB-a za održivo građenje

Bore Guerieri, mag. ing. grad.

Ovo predavanje će istražiti viziju Wienerbergera za budućnost gradnje koja uključuje upotrebu održivih materijala. Poseban naglasak bit će stavljen na inovativno rješenje hidroizolacije ravnih krovova pomoću membrane od polivinil butirala (PVB). Prikazat ćemo Leadax sustav hidroizolacije koji koristi PVB foliju i istaknuti prednosti korištenja ovog materijala.

Suvremena rješenja za gradnju višestambenih zgrada u sistemu ispunskog ziđa

Amel Emkić, mag. ing. grad.

Jedan od čestih konstrukcijskih sistema za višestambene zgrade na našem području je armiranobetonski skelet s ispunskim zidovima od opeke. Ovaj sustav se široko koristi zbog svoje brze izgradnje, ekonomičnosti, izvrsne toplinske izolacije opečnih zidova te dobre otpornosti na požar i zvuk. Tijekom predavanja će se predstaviti pristupi projektiranju, analize cijena gradnje kao i prednosti suvremenih rješenja za izgradnju potresno otpornih i održivih višestambenih zgrada s ispunskim ziđem.

Uloga građevnih materijala u smanjenju CO2 emisija te zdravom i održivom stanovanju

prof. dr. Bojan Milovanović

Smanjenje CO2 emisija su ključni ciljevi prilagodbe klimatskim promjenama u gradnji. Istraživanje na primjeru višestambene zgrade u Zagrebu pokazuje da izbor konstrukcijskog sustava i materijala, poput zgrada s opekom u sustavu omeđenog ziđa, može značajno smanjiti ugrađene CO2 emisije. Pored toga, stvaranje zdravog i udobnog stanovanja postaje sve važnija tema u projektiranju zgrada. U tom kontekstu, predstavit će se i rezultati studije o utjecaju građevnih materijala na parametre kvalitete unutarnjeg zraka.

Rekonstrukcija bjelovarskog korza

Igor Barberić, dipl. ing. građ.

Novi izgled bjelovarskog korza vratiti će život u centar grada. Projekt rekonstrukcije odnosio se je na zamjenu asfalta i postojećih starih opločnika te je posađeno 30% više zelenila. U prošlosti je centar Bjelovara bio djelomično opločen podnom opekom, dio kaldrmom i granitnim pločama. Stoga su sada prema konzervatorskom elaboratu odabrani Semmelrockovi održivi materijali za opločenje: Semmelrock opločnici Asti koji bojom odgovaraju boji opeke, Arte opločnici koji su moderna varijanta kaldrme te Pastella opločnici koji izgledaju kao cijepane granitne ploče.

Prijavite se na webinar

Ostale vijesti 2023.