Važno - Obavijest svim članovima Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Važno - Obavijest svim članovima Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Poštovani članice i članovi Hrvatske komore inženjera građevinarstva, 

ovime vas obavještavamo koje je mjere Hrvatska komora inženjera građevinarstva, kao pravna osoba s javnim ovlastima, poduzela u skladu sa uputama koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo u vezi krizne situacije s korona virusom:

  1. Do daljnjega iz razloga zaštite zdravlja i sigurnosti sudionika odgađaju se svi seminari, stručni skupovi i sastanci u Komori.

  2. Preporuka je da sve radnje koje ne iziskuju Vaš osobni dolazak u Komoru, odradite putem telefona, e-maila ili slanja poštom.

  3. Također vas obavještavamo da su Komore uputile dopis ministru graditeljstva i prostornoga uređenja Predragu Štromar da se korištenje elektroničkih osobnih iskaznica vezano uz podnošenje zahtjeva u sustavu e-Dozvola zbog novonastalih okolnosti produlji do 31. svibnja 2020. godine.

  4. Vezano uz podjelu Poslovnih kartica s potpisnim i identifikacijskim certifikatom izvještavamo Vas da smo u kontaktima s AKD-om, a zbog situacije s korona virusom, postigli dogovor da izrađene kartice šalju poštom na Vašu adresu koju ste naveli u zahtjevu. Također vas obavještavamo da ćete PIN za aktivaciju kartice dobiti također poštom s vremenskim razmakom od nekoliko dana, dakle kartica i PIN bit će vam poslani u dvije omotnice.

  5. Obavještavamo sve projektante koji još nisu podnijeli zahtjev za izdavanje komorske kartice za digitalno potpisivanje dokumenta, a imaju elektroničku osobnu iskaznicu da isti mogu digitalno potpisati osobnom iskaznicom i uz presliku osobne iskaznice dostavit ga na e-mail: pma@akd.hr 

  6. Komora u svemu postupa po uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te smo u tom kontekstu poduzeli sve potrebne mjere dezinfekcije poslovnog prostora.

  7. Komora će osigurati sve da se nužne aktivnosti provode i u slučaju da dođe do pogoršanja situacije i potrebe rada zaposlenika od kuće. 

  8. Sve važne obavijesti objavit ćemo na web stranici Komore, a za ostale informacije možete se obratiti na slijedeće kontakte: http://www.hkig.hr/kontakt/.

Na sljedećim poveznicama možete pronaći:

Ukoliko ne želite da ovaj e-newsletter stiže na vašu e-mail adresu, molimo vas da se odjavite.